Garsiausi visų laikų žmonės meno psaulyje.

Leonardo da Vinci-dizaineris.

Leonardas gimė 1452 m. balandžio 15 dieną Anchio kaime netoli mažo Vinčio miestelio Toskanoje , 30 km nuo Florencijos. Jaunystėje didžiausią įtaką Leonardo da Vinčiui padarė dvi didžiosios to laikotarpio asmenybės – Lorenco de Mediči ir Andrea del Verokja. Apie 1466 m. Andrea del Verokja – žymus Florencijos tapytojas ir skulptorius – apsiėmė mokyti gabų berniuką. Verokjo dirbtuvėje Leonardas praleido 12 metų, buvo supažindintas su daug dalykų, nuo paprasčiausių panelinių paveikslų iki didžiulių marmurinių ir bronzinių skulptūrų.
Jis buvo universalus menininkas ir dailininkas, ir konstruktorius/dizaineris. Išliko daugybė brėžinių iš jo konstruotų mechanizmų, savo atradimais jis žavi žmoniją iki pat šių dienų.

Pasiekimai:
  • 1505 m. Leonardas da Vinčis nutapė „Mona Lizą“ – vieną iš labiausiai žinomų kada nors nutapytų portretų, kuris dar žinomas kaip „Džokonda“
  • Leonardo da Vinči sukūrė naują tapymo stilių, nes tapė ant juodo fono, kai tuo tarpu buvo įprasta tapyti ant balto fono. Toks tapymo stilius leido pasiekti trimačio vaizdo efektą.
  • Jis laikomas pirmuoju žmogumi, kuris pradėjo konstruoti mechanizmą, su kuriuo žmogus galėtų skraidyti.

  • 1495-1498 m. nutapytas paveikslas "paskutinė vakarienė"

Komentarų nėra: