Nauji, super madingi, gražūs fontai

Kalėdinis, šventiškas šriftas - Aeronaut.

Šiam fontui budingas viduramžiais populiaraus gotikinio šrifto charakteris. Tai pat jaučiama "Arts&Crafts" judėjimo įtaka. Šriftas įkvėptas liturginio alfabeto, kurio pavadinimas - "Kirchengotische Schrift", kuris buvo rastas Vokietijoje 1879m. ir daugelį metų buvo naudojamas kaip mokomoji medžiaga kaligrafiją studijuojantiems studentams. Aeronaut šriftą puikiai papildo plati ornamentų paletė, jos elementų pagalba galima praturtinti ir paįvairinti savo norimą frazę ar pasirinktą žodį. Aeronaut šriftą puikiai galima naudoti kuriant liturginių švenčių įvaizdžiui ar siekdami sukurti viduramžių gotikinį įvaizdį.

Profesionalus šriftas Harry Pro


 Hary tipiškas POP (1970 m) stiliaus šriftas. Kuris šiuo metu labai populiarus ir madingas. Jis atitinka visus šiuolaikinio šrifo kriterijus: švarus, geometriškas, orginalus, didelė "šeima".

Elegantiškas skriptas, Ambasador.


Aldo Novarese’s leidosi į didelę avantiūra kurdamas Ambasador skriptą, kadangi ėmėsi perdaryti klasikinį English roundhand skriptą. Ambasador įgavo statesnį siluetą nei jo pirmtakas ir tapo mėgstamu žurnalų ir grafikos dizainerių fontu. Fontas turtingas kaligrafijos manieringumu ir romantiškomis detalėmis.

Šriftas, Streetbrush, gatvės teptukas.


Streetbrush labai skiriasi nuo kitų ranka rašytų šriftų. Tai nėra mielas, lengvas, elegantiškas braižas. Jam budinga nešvara, greitis ir tam tikras specifinis charakteris. Šio nuostabaus fonto autorius, grafiti meistras Robert Arnow. Daugiau nei metus kūrė ir tobulino specifinį ekspresyvų braižą. Šrifto išvaizda keitėsi daugybę kartų, kiekviena raidė šimtus kartų buvo perpiešiama ant popieriaus lapo.
Streetbrush reprezentuoja unikalų dviejų stilių mišinį, miestietiško graffiti ir azijietiškos kaligrafijos. Fontas labai unikalus, braiže jaučiami aiškūs greiti teptuko potepiai, aiškūs tušo pėdsakai suteikia šriftui lakoniškumo. Streetbrush puikiai tinka naudoti antraštėms, pavadinimams ir parašams.

Gotikinis šriftas Authentic Ink.


Fontas kilęs iš Vokietijos, tan jis vystėsi kartu su viduramžių kultūra. Iš esmės pats šrifto charakteris nepasikeitė, atsirado daugiau dekoro elementų, iš "šerifų" užaugantys ornamentai, paukščio sparnų, gėlių motyvai suteikia fontui šmaikštumo. Šio nuostabus senovinio fonto atmaina dabar dažniausiai naudojamas "hip-hop'o",rokerių, taturuočių kultūrose.

Šriftas Superpois



Prieš porą metų italų dizaino grupė Studiocharlie pristatė šaltą, švarų sans-serif fontą -Superbastone. Naujausias italų kurinys Fontas Superpoit (display) papildo Superbastone šeimą. Fonto pavadinimas kilęs iš prancūziško žodžio - žalias žirnis, kadangi šriftas sudarytas iš trijų dydžių taškelių, Superpois papildo Superbastone šeima trimis charakteriais: iš labai smulkių "žirnelių", šiek tiek didesnių ir labai didelių. Superpois puikiai dera su kitais Superbastone šeimos nariais. Spalvų pagalba fontui galima suteikti nuostabų, žaismingą charakterį.

Šriftas Susa.


Super madingas skriptas Susa skirtas maisto pakuočių dizainui. Fonto autorius Hubert Jocham, žymus skriptų kurėjas, taip pat jo kurti skriptai Flavour, Schoko, bet Susa truputi skiriasi nuo jų savo tvirtesniu charakteriu. Kreivės jungiamos laisvai sudarydamos spontaniškumo ir žaismingumo įspudį. Bendro teksto charakteri formuoja svorio pasiskirsymas, storos ir sunkios antraštės oponuoja grakščiam tekstui.

Komentarų nėra: